onsdag 14 november 2007

Ananaspaj och ny fotografering

Ja, så var det dags för ytterliggare fotografering för våra fyra kort var inte tillräckligt utan den thailändska myndigheten ville ha 10 kort på oss alla. Men det är väl klart att alla vill ha bilder på oss, vem vill inte det? Vi hoppades på att våra bilder låg kvar i datorn men icke. One, two och three fick ta nya. Vi orkade inte med att han skulle fotoshoppa oss allt för mycket så vi bytade skjortor mitt i affären. Vit skjorta på, vit skjorta av. Ändå var han tvungen att ändra hudfärg på oss så att vi inte såg för ojämna ut i huden.

Vi hade hemkunskap för första gången i tisdags och det var en upplevelse. Uppgiften för dagen var att göra ananaspaj med vaniljsås. Vi startade kvart över 9 och var klara klockan 12. Det var ett stort projekt med mycket improvisation. Vem har tillexempel kokat vaniljsås i en wokpanna, på gasspis och försökt moderera smaken med vaniljessens eller köpt smöret en vecka innan utan att ha tillgång till kylskåp? Vi hade skoj allihopa trots 45 gradig värme, en värmekoloss till gasugn, och ett par trevliga thaikaféägare som gjorde allt för att vara oss behjälpliga men som inte förstod vad vi sa. Nästa vecka ska bli minst lika spännande och alla som var och åt pajen var mycket nöjda.

Ikväll ska jag och Mia ta emot våra första gäster och det ser vi mycket fram emot, denna gången är det en barndomsvän till Mia som kommer. Jag flyttar in till Mia och det andra paret får sova inne i mitt rum. Mia har enkelsängar så det kändes bättre. Alltid roligt med gäster och lite nya människor.

Inga kommentarer: