måndag 19 november 2007

Ordvitsar

Ja, engelskan blir ju som den blir i det här landet. Vår man som äger bungalowsen på skolan blir ofta en person som måste fixa vissa praktiska saker till oss som inte alltid fungerar till exempel strömmen, internet, lampor och toaletter. Varje gång det är något som inte fungerar tar han sig för huvudet och säger på sin lite lustiga engelska I´ve got headshake. Detta ska jag helt klart ta med mig tillbaka.


En kille som heter Dam kör ofta oss i Tuktuk. Han är jättetrevlig och kan förhållandevis bra engelska. En morgon när Mia skulle åka hade hon frågat honom " Are you dam? Detta kan ju misstolkas av oss som kan engelska men han log och såg glad ut och sa Yes, yes.


Vi har också kommit på ett ganska fyndigt (om vi får säga det själva) namn till vår huskatt. Han är inte så dum som man kan tro utan är ng väldigt tacksam att våra hotellägare är buddister. Det innebär ju för hans del att han kan gå och snylta av offergåvorna och på så vis hålla sig i form. Vi har då övertygats om att han nog känner Buddah väldigt väl och har nu blivit döpt till Budds eftersom kattnamn måste innehålla s.

Inga kommentarer: